2015. március 21., szombat

"Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dicsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet."

Meryl Streep

2015. március 19., csütörtök

Kicsit rendhagyó bejegyzéssel jövök most. Nem szoktam ilyet.
Rábukkantam egy verses blogra, amelyet döbbenetesen jónak találok, és gondoltam, ajánlom hát nektek is. Látogassátok meg a SzívrohamGyár oldalát, amelyet Fórizs Krisztián szerkeszt!
Csak egy példa a fent lévő csodákból...


ÖNMAGAM'ÉRT

"Zuhanok,
nem számít már milyen mélyre,
rég nem emlékszem már a fényre,
talán csak zuhanni akarok.

Álmodom,
vagy soha nem is voltam ébren?
Hazugnak tűnő fény az égben,
Holdam hiányolom.

Szívroham,
bevallom hiányzol éjjelente,
fuss - menekülj mint naplemente,
hisz utánam csak egy szív rohan.

Tovább harcolok önmagamért,
nincs más út ha csupán önmagam ért."

2015. március 17., kedd

"S köszöntem a véletleneknek,
istennek és minden csodának,
hogy kitaláltak, megcsináltak
s valahogy elhoztak nekem..."

Szabó Lőrinc
"Mindenkiben két farkas lakozik. Mindkettő éhezik. Az egyik farkas dühös, irigy, öntelt. A másik őszinte, kedves. Minden egyes nap harcolnak, de nem a jobb farkas győz, hanem az, amelyiket táplálod."
"Nem sejted, hogy véletleneid belőled fakadnak."

Babits Mihály
"Egy valódi nő számára a pénz fontos, de nem lényeges, mert tudja, hogy az érték nem a pénztárcádban, hanem a fejedben van, s bizony tudja azt is, hogy egy szegény, de valódi férfi többet ér a gazdagságot hazudónál."
"Az elégedettség titka: nem sajnálni, ami nincs. Értékelni, ami van."
"Látod, ez lett belőled is,
szavak,
pedig tényleg hiányzol."

Simon Márton
"Az embereknek egyszerre több arcuk lehet... van, aki angyalt játszik, de valójában ördög. Van, aki barátnak tűnik, esküdözik és fogadkozik, hogy segíteni akar, míg valójában csak arra vár, hogy megfordulj és a hátadba döfhesse a kést. De a legszomorúbb, amikor egy rendes ember valamilyen álarc mögé rejtőzik, mert egyedül így tudja megvédeni, akit szeret."
"Bárhol is légy... és bármi is álljon mögötted, mindig megvan a lehetőséged, hogy úgy dönts, tudatosan megváltoztatod a gondolkodásmódodat és vele együtt az életedet. Reménytelen helyzet nem létezik."
"Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges."
"Annyi hasznod van, mint egy pár nélküli kesztyűnek. Felvenni nem lehet, kidobni meg sajnálja az ember."
"Az a férfi, amelyik valóban képes téged szeretni, ritkán mondja. Mert megéli. A valódi férfi nem dumál. Cselekszik."

2015. március 12., csütörtök

„Mostanában kezdem úgy érezni, mintha túl sok lenne a zaj. Tudod, túl sok statikus. Az összes hang figyelemért küzd – tanárok, szülők, magazinok. Mi megy be, mi megy ki, ki jó fej, ki nem annyira jó fej. És ezek a szarok olyan hangosak lesznek, hogy úgy érzem, nem hallom a saját gondolataimat. Tudod, csak be akarok ülni a kocsimba és vezetni. De aztán meglátlak téged. Meglátlak a folyosón keresztül: behajolsz a szekrényedbe abban a kabátban, amit annyira szeretsz, és ahogy besimítod a hajad a füled mögé, és meglátsz engem, és mosolyogsz. Csak mosolyogsz, és a zajok elcsendesednek, tudod? És az egyetlen dolog, amit hallok, az a hangod, amikor kiejted a nevemet.”

The First Time című film

2015. március 10., kedd

"Azt hiszem, téged is csak mutatóba kaptalak a sorstól, hogy ilyen is lehetne, de úgysem lesz."