2012. május 29., kedd

"Az ember egyszer csak rádöbben, hogy vége, végleg. Nincs visszaút, érzi az ember. És ekkor jön el a pillanat, mikor felidézzük, hogy is kezdődött, majd rájövünk, hogy már jóval azelőtt, mint gondoltuk volna. Az emberben ekkor tudatosul, hogy minden csak egyszer történik meg és bármennyire szeretnénk, ugyanaz az érzés már soha nem lesz meg. Soha többé nem érezzük magunkat három méterrel a felhők felett."
"Nem számít, találok majd egy hozzád hasonlót, csak a legjobbakat kívánom nektek, csak kérlek, ne felejts el soha! Emlékszem, te mondtad azt, hogy: néha a szerelem tovább él, de van, amikor csak a fájdalom marad."
"- Egyszer az életben mondd azt, amit érzel!
- Jó, rendben. Legyen. Megteszem. Úgy éreztem, hogy el kell jönnöm, mert lehet, hogy igazán fontos leszel nekem és ettől borzasztóan megijedtem, mert akkor meg tudsz bántani... vagy csak nem voltam kész rá, hogy ennyire szeressek valakit, mint Téged."
"Nem kerülöm, és nem is keresem, csak kibírom, hogy többé ne találkozzon velem."

2012. május 28., hétfő

"- Képes úgy megnevettetni téged, mint én?
- Nem. De nem is sirat meg annyira, mint te."

2012. május 27., vasárnap

"Valamit nem tanultál meg: egy nőnek nem ilyen férfi kell, aki csak akkor jön, ha éppen arra jár."
"Néha egész élet rámegy arra az igyekezetre, hogy valaki nélkül próbáljunk meg élni."
"Bizonyítani akartam saját magamnak, hogy már semmit sem jelent nekem. A módszer sajnos nem vált be, és nekem egyszerűen nem ment a fejembe, miért futok egy olyan ember után, aki nem kér belőlem, miközben bármelyik másikat megkaphatnám."
"Ismét egy monoton nap, ismét egy üres érzés. Semmi extra csak egy kis szívélyes mély sebből ömlő vérzés..."
"Hidd el, maradnék, ha nem fájna minden lélegzet, én maradnék még önmagam, de nem látok benne értelmet, mert ugyanabban a világban élünk, egymás mellett, mégis egy világ taszít el tőled egyre messzebb."
"Félek az érzéstől, nem hiányzik többé, nem hagyja el számat, örökkön örökké."
Már nagyon régen nem mondta, hogy szeret. Tudom, hogy nem az az érzelgős fajta. Deszeretném hallani tőle. Hallani akarom, hogy szeret. Hallani akarom, hogy hiányoztam neki. Hallani akarom, hogy mindig rólam álmodott.

2012. május 26., szombat

"A szerelmes párokat turbékoló galambocskáknak nevezik, de kevesen tudják, hogy azért, mert mindenki fejére rászarnak."
"Tudni akarom, hogy mivel lehet ezt a lányt megnevettetni. Tudni akarom, hogy mitől sírja el magát. Tudni akarom, hogy milyen érzés az, amikor úgy néz rám, mintha én lennék a mesebeli herceg."

2012. május 25., péntek

"Mindig lesz egy ilyen ember az életedben. Nem számít, hogy hány kapcsolata volt, hogy hányszor nem válaszolt az üzeneteidre, hogy hányszor nem vett rólad tudomást , hogy hányszor tett úgy, mintha nem számítanál neki, hogy hányszor ültél a földön és sírtál miatta, vagy érezted úgy, hogy semmit sem érsz. Nem számít hányszor mondtad magadnak, hogy ő nem számít neked, de legbelül, mindig mikor írt neked, rád nézett, megölelt, vagy csak kimondta a nevedet, a falak, amiket magad köré építettél eltűntek és nem tehettél róla, de boldog voltál. Még ha nem is akartál az lenni."
"Szeretem azt, amit nem szabad; a cukorból készült dolgokat."
"Ha egy lány sír egy fiú után, tényleg szereti őt. Ha egy fiú sír egy lány után, soha többé nem fog így szeretni más lányt."
"Mindig más a szép vagy a jó. Mindig más a szeretnivaló. Ja, kérem, a sors nem habos kakaó."
"Olyan fiút válassz, aki miatt a rúzsod kenődik el, nem a szempillaspirálod."
"Mikor szerettem, nem kaphattam meg. Mikor megkaptam, már nem szerettem."
"Amíg tőled kapok erőre, addig megyek előre, megyek előre."
"Az alagút tetejéről nézem magasról a világot, fülembe súgja egy hang, hogy: Téged meg ki bántott?"
"Egyedül álltam némán az út rossz oldalán, közben eltűnődtem a múlt egyik dalán. Nem tudta száműzni addig semmilyen dallam, te mégis túlüvöltötted suttogva, halkan."
"Ha tudtam volna, hogy akkor beszélek vele utoljára, valami jobbat találok ki."

2012. május 20., vasárnap

"Bocsásd meg nekem, hogy beszéltem, amikor hallgatnom kellett volna; mérges voltam, amikor türelmesnek kellett volna lennem; cselekedtem, amikor várnom kellett volna; féltem, amikor örülnöm kellett volna; veszekedtem, amikor bíztatnom kellett volna; bíráltam, amikor dicsérni kellett volna; nemet mondtam, amikor igent kellett volna, és igent mondtam, amikor nemet kellett volna."
"Ölelkezünk a fényben, aztán a hullámok közé futunk, és eltűnünk a messzeségben, de a homlokom addig hozzád nyomom, a te homlokodhoz az enyém, aztán belenézek a szemedbe, te meg visszanézel belém."
"Csak ez a torony nem omlik össze, csak ez a móló nem vezet vissza, csak ez a vihar elülne végre, csak ne volna minden olyan, olyan össze-vissza."
"Ha tudta volna, hogy min nevet, tán nem is bújt volna hozzá, a fiú a lányhoz, hogy jóvá tegye, amit nem is ő tett rosszá."

2012. május 19., szombat

"Nem utál téged. Azt utálja, hogy nem lehet veled."
"Az idő múlt kint is, bent is. Az ember végül megszokja, hogy távol vannak tőle, megváltoznak, felnőnek mindazok akiket szeret. Az ember végül azt is megszokja, hogy mások élik át azt, amiről ő álmodott. Idővel az ember mindenhez hozzászokik, beletörődik, de nem tudja elfelejteni..."
"Nehéz lehet eltalálni a magánszféra határait. Ezért segítek. Minden, ami rólad szól és hozzád kapcsolódik, ahhoz van közöd. Minden, ami rólam szól és hozzám kapcsolódik, ahhoz pedig nincs."

2012. május 17., csütörtök

"- Te félsz szeretni! Nem mersz szeretni senkit sem! Félsz, hogy megint jön az önelvesztés... a fulladás... És ő sem szeretett, csak kívánt téged. Mohón. Önzőn. Nem tudtatok egymással mit kezdeni. Persze nem is csoda... Tele vagy sok évszázados, gyógyulatlan sebekkel. Túl fájdalmas lenne neked az igazi odaadás. Túl veszélyes. Életveszélyes.
- Már nem így vagyok...
- De igen!... Sajnos igen! Tele vagy drótakadállyal! Véded magad, szögesdrótokkal. Nálad még egy futó szeretkezés sem szimpla örömtörténet, hanem élethalálkaland... Pokoljárás... Nem mered élvezni, félsz, hogy belehalsz... Jéggé fagyott tűz lángol benned."
"Az van, hogy átlátok rajtad. Látom, amit olyan kétségbeesetten próbálsz leplezni. Látom a magányt a szemeidben. Tudom, hogy szükséged van valakire, aki Téged akar... tényleg Téged, nemcsak valakit, akit beléd képzel, és nemcsak beéri veled. Hát én akarlak! Mindenestül! Szóval, légy bátor, és akarj te is!"

2012. május 16., szerda

"Ahogyan én hozzád, te is úgy viszonyulsz felém, ha utálod minden szavam, akkor ne szeress belém."
"‎Beléd karcol a kés... lassan, de biztosan gyilkol a szépre emlékezés."
"Kicsit még fáj, de majd elmúlik, lehet, hogy jön, de lehet, hogy elbújik. Minden esetben én itt fogok állni, állni és várni, csak ő rá várni."
"Nem akarok többé megfelelni, se beléd betegedni."
"Most nézheted, ahogy a sors átszabja az életed..."
"Tetszel.
Nem vagyok szerelmes. Tetszel, ennyi az egész.
A szemeddel akarom látni a világot, jobban akarlak ismerni, mint bárki... Tudni akarom, mi volt a jeled az oviban vagy, hogy melyik a legelső emléked, amire tisztán emlékszel. Gyerekből felnőtté akarok melletted válni, vagy valami olyasmivé. Ott akarok lenni, amikor boldog vagy és akkor is, amikor másnaposan az ágyat nyomod.
Nem, nem vagyok szerelmes beléd. Ahányszor ezt kimondtam, mindig minden elromlott körülöttem. Én nem vagyok szerelmes, csak tetszel, a hajad, a hangod, a szád... Ha a sors azt akarja, mi együtt leszünk.
Majd egyszer."
"Mondd, vársz még, vagy elfeledtél? Mondd, kellek még, vagy mást szeretnél?"
"Lehet, hogy nem löksz el magadtól, de nem is harcolsz azért, hogy megtarts."
"Néha a rossz döntések visznek a jó helyre."
"Egy nap majd, remélem, visszanézel arra, amink volt, és megbánsz minden egyes kis dolgot, amit azért tettél, hogy vége legyen."
"Ez a bajom az emberekkel. Ha megérzem, hogy kezdenek eltávolodni tőlem, átnézek rajtuk. Nem teszek erőfeszítést, mert tudom, milyen idegesítő, amikor valaki lebzsel körülötted, de te nem szeretnéd. Félek, hogy én leszek az "az idegesítő személy". Helyette eltűnök és lerombolok mindent. Talán csak túlreagálom, de inkább leszek magányos, mint nem kívánt ember; de a végén ez a kettő ugyanaz."
"Még jó, hogy az élet nem jár szikével, egyesek eme segédeszköz segítsége nélkül is remekül értenek ahhoz, hogyan okozzanak fájdalmat nekünk..."

BabyAngel saját idézete
"Azt mondják, egy különleges emberrel találkozni, akit tisztelsz, egy pillanat műve. Megszeretni egy nap elég, de az illető elfelejtéséhez már lehet, hogy kevés egy élet."

2012. május 15., kedd

‎"Jobbat érdemlünk annál, mintsem azért maradjunk együtt, mert félünk attól, mi lesz velünk, ha elválunk."

2012. május 14., hétfő

Sziasztok, SzASz olvasók! :)

Ismét egy különleges, személyes kéréssel állnék elétek. Biztos már említettem párszor, hogy nekem vannak különböző Facebook oldalaim... Nos, ezért írok megint.
Az első és legfontosabb oldalam, a hivatalos, ha lehet így nevezni, az leginkább hozzám kötődik, a regényeimhez és hamarosan megjelenő könyvemhez. Szeretném a Ti segítségeteket kérni egy lájkkal ahhoz, hogy minél több emberhez eljuthasson, hiszen meglehetősen nehéz dolga van van manapság egy kezdő írónak... Tudom, hogy rátok mindig számíthattam, ezért fordulok most is hozzátok bizalommal!

A második oldalam pedig ennek a blognak a Fb adaptációja, ahová az oldalról kerülnek fel idézetek, de az is szűrve. Lehet, hogy sokan nem tudják, de már hónapok óta üzemel az az oldal is, elég sokan szeretik. :) Ha ott is követtek, nagyon hálás leszek érte! :)

A közeljövőben is próbálok nektek találó, jó kis idézeteket hozni, mert ez továbbra is a szenvedélyem.

Nilla (Erika)

SZE
"A fiúk nem igazán ismerik a "hisztinyelvet". Pedig annyira egyszerű. Mindig pont az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit mondunk. Ha azt kérem, ne hívjon, elvárom, hogy hívjon. Ha azt mondom, haza akarok menni, egyébként nem akarok. Ha azt mondom semmi bajom, egyértelmű, hogy nagyon is van baj. De ezt nem mindenki tudja. Így hiába ültem a babzsákfotelemben, a mobilomat szorongatva, nem szólalt meg."
"Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban."
"Az, hogy jól bánjunk egymással, attól függ, hogy ne felejtsük el, hogy a másik hihetetlenül más. Végtelenül más, mint én vagyok."
"Fogadom, hogy őrülten szeretlek. Akármilyen leszel is, most és mindörökké. Sosem felejtem el, hogy ez egy életre szóló szerelem. A lelkem legmélyén tudni fogom, hogy jöhet bármi, ami elválaszt minket, mi mindig visszatalálunk egymáshoz."
"Most elköszöni kell, csendesen. Remélni, hogy nyomot hagyok a szíveken. Ígérd meg nekem, hogy nem felejtesz el, hiszen a részem vagy és a szívemben mindig ott leszel."
"S ha majd hajnalodik, mindig visszapörgetem a szépeket, mert úgy felébredni, hogy vége, halála az életnek."
"Mindig lesz egy olyan valaki, aki rosszat fog rólad mondani, csak hogy jobban érezze magát."
"Úgy engedj el, hogy nem sebzel mélyen. Úgy engedj el, ne fájjon visszanéznem. Úgy váljunk el, hogy más válasz nincsen. Úgy engedj el, hited ne lássam térden, s mindig a hősöm leszel."
"Ha állandóan a másik jár az eszedben, amikor nem vagytok együtt, az nem futó kapcsolat. Ha úgy látod őt magad előtt, mintha veled volna, az több ennél. Ha egyedül akarsz maradni, hát jó. De mindketten tudjuk, mit érzünk."
"Aki már átélte, tudja, milyen az, amikor az ember első pillantásra érzi, kell neki az a másik."
"Ne számíts több jóra, és nem csalódhatsz nagyot. Attól nem vidám az életem, hogy az arcomra mosoly fagyott."
"Talán az én hibám, hogyha hátba szúrsz, nem vagyok elég vidám?"
"Vágyakozva pillantottam utánad. Néztem, ahogy távolodsz. Még éreztem a három puszid nyomát az arcomon. Még éreztem az illatod. Azt hittem, hamarosan látjuk egymást, így elhessegettem minden vészjósló hangot a fejemben: Menj utána! Ugorj a nyakába! Csókold meg! Nincs több alkalom! Tedd meg! Ne engedd el! Menj utána... Most látod utoljára! Nem vettem tudomást róluk. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Mosolyogva hagytam, hogy kisétálj az életemből. Ahogy hazafele tartottam, egyre jobban erősödött bennem a félelem. Újra és újra felidéztem minden együtt töltött pillanatot. Kellett egy kis idő, amíg feldolgoztam, hogy az volt az utolsó... hogy tényleg az volt az utolsó pillanat amikor láthattalak. Hogy többé nem láthatom azt a csillogó szempárt, azt a kisfiús mosolyt, hogy többé nem hallhatom a hangod... Az volt az utolsó lehetőség, hogy újraélesszem a szívem általad. És én hagytalak menni... hagytalak menni."
"A hinta száll, közel most az ég, rajta ül egy srác és én..."
"Talán igazából sose szeretett. Csak azt az érzést szerette, hogy valaki itt van neki, és hogy valaki végre érdeklődik iránta. Sosem engem szeretett, hanem a tudatot, hogy én szeretem."
"Mert mi, lányok, már egy vele kapcsolatos álom után is közelebb érezzük magunkhoz."
"Egy nap a könnyek felszáradnak, és minden pontosan úgy fog alakulni, ahogy meg van írva."
"Amikor még egész pici voltál, egy puszival jobbá tudtam tenni számodra a világot. Vagy egy kanálnyi orvossággal. Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal. A felnőttdolgok meghaladják a képességeimet. Azt kívánom, bárcsak lenne olyan varázserőm, amivel helyre tehetném az ilyesmit is. De nem tehetek mást, mint hogy itt vagyok. Mindig itt leszek."
"Ha valaki téged akar, akkor senki és semmi nem állíthatja meg. De ha ez a valaki pont nem téged akar, akkor ezen senki és semmi nem tud változtatni."
"Azt hittem, páncélos lovag. De kiderült, hogy csak egy alufóliába csomagolt gyökér."
"Amit Isten elrontott, azt smink nem hozza helyre."

2012. május 9., szerda

"Ha megnevettetsz egy lányt, akkor kedvel téged, de ha miattad sír, akkor szeret."
"Egy szóból értem, egy érintésből érzem, hogy Te vagy az igazi, így nincs mitől félnem."
"Ha te lennél az én hercegem, én lennék a legboldogabb hercegnő a világon."
"Sírni valakiért, sírni valami miatt, átöleled a bánatot, hogy a fájdalmadat kiadd."
"Soha nem igaz, hogy elfelejtheted."
"Örültem, boldog voltam, hogy karjaidba vettél. Éreztem, de nem hittem, hogy egy kicsit sem szerettél."

2012. május 7., hétfő

"Esőbe bújni, az volna a szép, elázni együtt, ruhánk szanaszét. Ez most álom, vagy éppen ébredünk, maradj az ágyban, nem kell felkelnünk."

2012. május 3., csütörtök

"Természetfeletti képesség: szinte mindenki gondolt már rá, hogyan tehetné jobbá az életét vele, ha lenne neki, de azon senki sem gondolkodik, hogy a természetes képességével hogyan tehetné jobbá!"